Wat bieden we

CKG De Kleine Kameel biedt
5 werkvormen aan.

1. Begeleiding aan huis

Je hebt vragen over de opvoeding van je kinderen: vragen over hun ontwikkeling, hun gedrag of het dagelijks omgaan met elkaar. Je kind is tussen 0 en 12 jaar. Een gezinsbegeleid(st)er komt wekelijks bij je thuis. Samen zoeken we naar antwoorden en oplossingen. Hierbij ondersteunen wij jou als ouder, zonder het van je over te nemen. Alle gezinsleden worden betrokken in de begeleiding. Deze begeleiding is gratis.

2. Training ‘Naar sterker ouderschap’ individueel

Naar Sterker Ouderschap” is een interactieve training waarbij iedere ouder ondersteund wordt om verder te groeien naar sterker ouderschap. We geven informatie, bieden concrete handvaten en gaan zoveel mogelijk in op uw vragen. De thema’s die aan bod komen zijn: Wie ben ik als ouder? Wie is mijn kind? Wat heeft mijn kind nodig? Hoe kan ik gepast reageren op moeilijke situaties?
De sessies vinden wekelijks plaats bij u thuis. Dit traject duurt ongeveer 3 maanden. Deze begeleiding is gratis.

3. Triple P individueel

Triple P staat voor ‘Positive Parenting Program‘. Dit programma is erop gericht ouders manieren aan te leren om gepast te reageren op het gedrag van hun kinderen en hun kinderen te motiveren om zich goed te gedragen. Op die manier kan opvoeden opnieuw leuk en aangenaam worden.
Dit aanbod bestaat uit een tiental sessies die meestal thuis worden gegeven. Er komen zowel theorie als oefeningen aan bod. Je krijgt een werkboek waar alle informatie in staat. Deze begeleiding is gratis.

4. Groepstraining

We organiseren op regelmatige basis groepstrainingen, dit kan de training “Naar sterker ouderschap” zijn, of “Triple P”. We beperken de groep tot een 12-tal ouders, zodat er voldoende interactie mogelijk is. De groepen worden op locatie of online gegeven.

5. 1 Gezin 1 Plan

CKG De Kleine Kameel maakt deel uit van het samenwerkingsverband Trawant. Als partner bieden we begeleidingen 1G1P aan. Hierbij ondersteunen we gezinnen die problemen ervaren op verschillende levensdomeinen. We maken samen met het gezin een plan op, en bekijken in hun netwerk wie hen hierbij kan ondersteunen. Meer informatie hierrond vind je op de website van Trawant.